Про сайт

Наш кооператив існує вже понад двадцять років, проте останнім часом постало немало нагальних проблем, справитись з якими його нинішньому керівництву досить таки непросто. Тому будучи небайдужими до долі нашої власності ми, група членів кооперативу, виступили з ініціативою надати допомогу Голові та членам правління у вирішенні ряду організаційних питань, що стосуються життєдіяльності нашого колективу. З цією пропозицією ми звернулись до Голови кооперативу та намагались переконати його в доцільності такої співпраці. Чи вдалося? Побачимо.

Ми жодним чином не маємо на меті підміняти в роботі виконавчі органи кооперативу чи перебирати на себе їх повноваження, ми хочемо лише допомогти та при необхідності підказати найбільш раціональні шляхи вирішення проблем. Цей сайт не є офіційним, як неофіційними є й наша група і її робоча назва - "Небайдужі". Нам би хотілось щоб не залишалися байдужими й решта членів кооперативу. Ми запрошуємо всіх брати участь в обговоренні злободенних питань, вказувати на недоліки та вносити пропозиції щодо їх усунення. Переконані, що спільними зусиллями ми зуміємо врятувати наш кооператив від остаточного занепаду.

Застережні положення «-

понеділок, 14 листопада 2016 р.

Інформація для роздумів


Наближається  час звітно-виборних зборів – надзвичайно важлива віха в житті як кооперативу в цілому, так і кожного з його членів зокрема. На нашу думку було б не зайвим мати бодай деяку уяву про орган, який іменується правлінням кооперативу, про членів цього правління, про результати їх діяльності за п’ять років. Адже жодна офіційна (та й не офіційна) інформація до членів кооперативу не доводиться. Звіт Голови про роботу правління на зборах весною цього року скидався швидше на плач Ярославни. Голова правління нахабно ігнорує навіть групові письмові звернення членів кооперативу та запити спостережної ради.
Тому деякі дані з офіційної інформації, отриманої нами з відкритих джерел надаємо для відома широкому загалу.

Загальна кількість членів кооперативу – 1035 осіб.
Голова правління:  Хомяченко Василь Матвійович
Бухгалтер:
Нікітенко Оксана Іванівна
Члени правління:
1.  Петренко Володимир Петрович;
2.  Нікітенко Валерій Юрійович;
3.  Дашутін Василь Іванович;
4.  Бесмітний Андрій миколайович.

Чисельність працюючих – 13 осіб
Місячна заробітна  плата працюючих – 30000 грн.

Дещо про окремих членів правління.

Петренко Володимир Петрович фізична особа – підприємець. Основний вид діяльності – технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів. Місцезнаходження:  м. Київ, вул. Касіяна, 6А, кв.4. 
Директор благодійної організації «Благодійний Фонд «Добре Небо». Діяльність у сфері охорони здоров’я, освіти, культури, оборони, соціальної допомоги. Зареєстрований  за  адресою:    м. Київ, вул. В.Касіяна, 1.
Нікітенко Валерій Юрійович фізична особа – підприємець. Основний вид діяльності – допоміжне обслуговування наземного транспорту, роздрібна торгівля, надання інших індивідуальних послуг.
         Засновник ТОВ «Дублер-Сервіс». Місцезнаходження: м. Київ, вул. Академіка Вільямса, 3/7, оф.15. Основний вид діяльності – штукатурні роботи, покриття підлоги і облицювання стін, малярні роботи та скління, інші будівельні роботи.
         Засновник Обслуговуючого кооперативу садове товариство «Глядин-2010». Місцезнаходження: Київська область, Вишгородський район, с.Хотянівка.
         Засновник Обслуговуючого кооперативу «Дублер Парк Сервіс». Місцезнаходження: м. Київ, вул. Ямська, 41. Основний вид діяльності – управління нерухомим майном за винагороду, будівництво житлових нежитлових будівель.
         Директор ЖБК «Темп-12». Місцезнаходження: м. Київ, вул. Касіяна, 2. Основний вид діяльності – комплексне обслуговування об’єктів.
         Директор, бухгалтер Органу самоорганізації населення у м. Києві «Комітет мікрорайону «Тетремки-2». Місцезнаходження: м. Київ, вул. Костичева, 2.
         Енергетик в ГБК «Теремки».

За місцезнаходженням ГБК  «Теремки» м. Київ, вул. Касіяна, 1 також зареєстровані наступні СГД:
1.   ТОВ "Манеж А-Ля Опера". Директор Аветісян Георгій Араратович. Засновник Приватна Акціонерна Компанія з обмеженою відповідальністю «Болдвін Інвесментс Лімітед» Республіка Кіпр.
2.     ТОВ "Спортивний клуб Оріс".
3.     ТОВ «СТАР».
4.     ПП «Авісіна».
5.     ТОВ «ЦРРД «Поні Клуб».

Дана інформація свідчить про те, що фактично ці суб’єкти господарської діяльності можуть перебувати на території кооперативу, а можуть лише використовувати адресу як скриньку для поштової кореспонденції. В той же час це є платна послуга. Для ГБК «Теремки» це є дохідною частиною діяльності в рівній мірі як і є статтею видатків оскільки впливає (в залежності від орендованих квадратних метрів) на визначення показника по орендній платі за землю.   

Кооператив є платником єдиного податку, платником податку на доходи фізичних осіб, платником єдиного соціального внеску, військового збору, ренти (використання води), орендної плати на землю.

Дохід кооперативу від усіх видів діяльності за 2015 рік – 1 204 338 грн.
         Сплачено:
         Єдиного податку (4%) – 48 173,52 грн.
         ПДФО – 53 895,12 грн.
         ЄСВ - 154 579,52 грн.
         Військовий збір - 5 767,25 грн.
         Рентна плата (спец. викор. води) – 841,14 грн.
         Орендна плата за землю - 445 741,18 грн.
         Всього - 708 997,72 грн.
За 2015 рік заборгованість з податків зборів у кооперативу відсутня. Наявна переплата з єдиного соціального внеску - 13 063,98 грн., оренди за землю - 55 743,45  грн., єдиного податку – 9 155,9 грн.
Станом на липень 2016 року дохід кооперативу від усіх видів діяльності за півріччя 2016 року – 1 598 588,4 грн.
         Сплачено:
         Єдиного податку (5%) – 79 929,42  грн.
         ПДФО – 33 248,71 грн.
         ЄСВ - 42 304,75  грн.
         Військовий збір - 2 884,42 грн.
         Рентна плата (спец. викор. води) – 799,5 грн.
         Орендна плата за землю - 805 119,05  грн.
         Всього - 964 285,85 грн.
         З наведених показників вбачається різкий приріст доходу в порівнянні з 2015 роком, що свідчить про наявність прихованих резервів дохідної частини кооперативу.  
За 2016 рік заборгованості з податків зборів у кооперативу немає. Має місце переплата з єдиного соціального внеску - 13 063,98 грн., оренди за землю - 493 583,64 грн., єдиного податку – 36 883,87  грн.

                                                                                              (Далі буде)

18 коментарів:

  1. Інформація дуже інтересна. Її періодично повинно доводити до членів кооперативу правління.
    Але, як бачите їм це пофіг, тому, що ми ж з Вами "бараньйо" тупое немислящее. Для чого нас інформувати про грязне діяння Оксани і Ко. Простіше сказати плати замість 50,00 грн. - 100,00 грн. а якщо пройшло 100,00 грн, чом не 220,00 грн. Пройде 220,00 грн можна і більше. Барани мовчать же, навіть не бекають.
    Я ніколи не бачив нашого енергетека Валери, але представляю яка у нього широка срака (пробачаюсь за прямоту виразу)коли він відразу сидить на багатьох стільцях. А ще хоче зайняти місце голови правління нашого кооперативу, але я боюсь, що у нього в такому разі може розірвати жопу ( знову пробачаюсь за достовірність сказанного).
    Ну, а Вован також пацан крутой. Навіть нашим воякам допомогає, тільки як і кому...(про дружбана Яника мабуть не забув) та за чий рахунок
    Так, що люди добрі читайте, аналізуйте і дійте так, щоб цю вонь бистріше відсторонити від управління нашим особистим майном - гаражно-будівельним кооперативом "Терпемки"

    ВідповістиВидалити
  2. Больше 1000 членов кооператива, а правят бал каких то три подонка, которые не имеют на это никаких юридических прав.
    Мужики и бабы стукнитесь льбами о стены своих боксов, и наконец поймите, что хозяева в кооперативе ВЫ, - 1000 членов кооператива, а не те зажравшиеся твари - Оксана и т.д.
    Выбросьте их нахрен в мусорный бак и наведите порядок в кооперативе. НЕ дайте им уничтожить кооператив, к этому они нас ведут. И стараються это сделать максимум до конца января 2017 года. НЕ спите, хата у Вас не с краю, а в составе гаражно-строительного кооператива "Теремки".

    ВідповістиВидалити
  3. Настя Охріменко21 листопада 2016 р. о 22:11

    А ревизионная комиссия где, чем занимается? Ведь это орган, который должен контролировать всё, что творит правление и, в частности - бухгалтерия. Ге она? Или это тоже пособники воров? Опять на собрании пропоют то, что им подсунет Оксана. Сколько можно терьпеть этот беспредел!

    ВідповістиВидалити
  4. Вадим Викторович С-к24 листопада 2016 р. о 16:52

    Не удивительно,что у нас такой бардак с электричеством в кооперативе. Быть многостаночником наверное не легко. Правда, жена наверное помогает ему? Он ведь тоже оказывается бухгалтером подрабатывает. Было бы смешно, если б не было так грустно.

    ВідповістиВидалити
  5. Ось це вже дуже цікава інформація. Особливо цікаво, з чим пов"язана подвійна сплата оренди землі у 2016 році і переплата по ЄП і ЄСВ. Це в сумі, на хвилинку, більш ніж півмільйона гривень, якщо точно - 543531,49 грн.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вот это аналитика. Развивайте поглубже и шире, чтобы ясно было остальному народу. Если Вы близки к экономике,это очень хорошо. Ваши мысли очень полезны.
      Еще одно размышление: С момента внесения изменений в Налоговый кодекс Украины увеличелась арендная ставка на землю с 0,1% до 3% от оценочной стоимости земли, то есть в 30 раз, а членские взноси увеличелись с 50,00 грн. до 220,00 грн. т.е. в 4,4 раза. Разница внушительная. Поэтому вопрос - как распределялись членские взноси до повышения арендной ставки на землю, т.к. с анализа цифр видно, что общая сумма взносов должна намного превышать расходную часть.

      Видалити
    2. Та хіба ж то аналітика? З податками і арендою поки що нічого не зрозуміло. Просто пан мав час, натхнення і калькулятор :) Але складно рахувати, бо невідомо, які суми переходили з року в рік. Якщо я нічого не наплутав з викладеного, то у мене вийшла ось така цікава картинка.
      2015 рік. Прибуток (дохід - витрати, податки і т.ін.) = 495340,48 грн, сума переплат ЄП, ЄСВ, оренди = 77963,33 грн.
      2016 рік. Прибуток тільки з врахуванням І півріччя 634302,55 грн. Ймовірно, що з цієї суми майже півмільйона перейшло з минулого року, отже, розрахунок-мінімум, за перше півріччя прибуток = 138962,07 грн. Рахуємо приблизно таку ж суму на ІІ півріччя, отже дохід за 2016 рік = 277924,14 грн. Сума поменше, ніж за 2015 рік виходить, але все одно чимала. У підсумку за мінімальними розрахунками на кінець 2016 року у ГБК має бути на рахунку: 277924,14 грн + 495340,48 грн = 990680,96 грн.
      АЛЕ! Якщо сума з минулого року йде окремо і оті овер 600К грн ГБК мало лише за І півріччя 2016 р., то взагалі виходять якісь дикі суми для бідного-нещасного ГБК: 1268605,10 грн прибутку за 2016 рік + 495340,48 грн за 2015 рік = 1763945,58 грн.
      Суми переплат по оренді і податкам переходять на наступний рік, тому за 2016 рік маємо чисту переплату 465568,16 грн. Ці кошти вже у бюджеті, але принаймні, ГБК за рахунок цієї переплати може у наступному році сплатити на півмільйона менше податків.
      Все це, звісно, лише приблизні розрахунки на колінці з опублікованих даних і вони можуть суттєво відрізнятися як в бік збільшення, так і в бік зменшення сум, якщо не враховані якісь доходи та/або видатки ГБК, про які ми ще не знаємо.

      Видалити
  6. А кто-то знает из тех гаражей что вне основного здания ГСк стоят сколько гаражей принадлежат членам Правления? Ато мне кажется что переплата из-за того что боятся что потеряют свои гаражи. Вообще непонятен вопрос, договор аренды земли оканчивается в январе 2017, а что дальше?

    ВідповістиВидалити
  7. Вячеслав. Пусть соберут владельцев боксов, как собирают ежемесячную
    оплату, номера телефонов у них есть и расшифруют с чего сложилась сумма 220грн., а самое главное - надо решить вопрос с ремонтом крови, это полная ж... Судя по отчетности аренда земли, налоги поднимается нашим правительством, соответственно и поднимается ежемесячн ая оплата. Просто надо собраться массово, десяток ничего не решит. Надеюсь на вашу организованность и понимание...

    ВідповістиВидалити
  8. Уважаемые члены кооператива! Не платите взносы в кассу, платите на расчетный счет в банке. Например через Приват24 комиссия всего 3грн. Проверено деньги поступают! Не кормите с руки этих пиявок!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Укажите, пожалуйста верные реквизиты для оплаты. И какая сумма взноса за квартал реально является официально утвержденной?

      Видалити
    2. "Шановний сусід12 грудня 2016 р. о 21:16
      Членские взносы через банк - абсолютно нормально. Ни последняя требуемая бухгалтерией сумма (220 грн. за месяц), ни предыдущая -100 грн. не обоснованы и не законные. Но платить взносы всё же нужно. Когда установится законным способом необходимая сумма взносов, станет понятно - переплата у Вас, или недоплата.

      Реквизиты для банка: р/рахунок № 26007000031013
      в ПАТ "УКРСОЦБАНК" м. Києва
      МФО 300023
      Код ЕДРПОУ 22934298

      Найменування отримувача: ГБК "Теремки", 03191,м.Київ, вул.В.Касіяна, 1


      Призначення:
      Таран Ю.С. членські внески - 300,00 грн. за 3 квартал 2016 р., бокс № 0000"

      Видалити
  9. Не забываем взнос за месяц 50 грн!

    ВідповістиВидалити
  10. Вопрос к "небайдужим" - Вы уважаемые трубите про отчетно выборное собрание, а потготовил ли кто то предвыборную программу, есть ли вообще адекватные кандитаты в правление, команда, вообще что и кого переизбираем или опять с улицы очередной "хомяченко" придет???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вижу на страничке сразу 4 "Анонима". Не ясно, кто есть кто, Если Вы разные, то хотя бы "оцифруйте" себя.
      По поводу высказываний четвертого "Анонима" - участвуйте в подготовке собрания, предлагайте членов новой команды. Если, Вы, единомышленник "небайдужих", то хотя бы разъясняйте соседям по кооперативу, кто на самом деле есть "хомяченки", а также как ознакомиться со страничками этого сайта. Вот для этого и создан этот сайт,чтобы высказаться могли все и затем все могли найти решения тех проблем, которые возникли в нашем кооперативе. Ну и естественно провести юридически правовое отчетно-выборное собрание большинства членов кооперптива, а не собрание кучки проходимцев.
      Дальнейшая судьба нашего кооперптива зависит только от нас и нашего здравого смысла.

      Видалити
  11. Игорь Андреевич2 грудня 2016 р. о 19:32

    Я, Игорь Андреевич, член кооператива, тел. 067-225-15-20, обращаюсь к анонимам: пора выходить из подполья и самоорганизовываться. Готов принимать посильное участие в решении всех вопросов.

    ВідповістиВидалити
  12. Добрый день. Вопрос для создателей этого сайта.
    А члены правления входят в 13 работников кооператива? И если входят то какая зарплата у них?
    Заранее спасибо.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Група "Небайдужі"3 листопада 2017 р. о 22:14

      Члени правління, крім Голови правління - на громадських засадах.

      Видалити