Про сайт

Наш кооператив існує вже понад двадцять років, проте останнім часом постало немало нагальних проблем, справитись з якими його нинішньому керівництву досить таки непросто. Тому будучи небайдужими до долі нашої власності ми, група членів кооперативу, виступили з ініціативою надати допомогу Голові та членам правління у вирішенні ряду організаційних питань, що стосуються життєдіяльності нашого колективу. З цією пропозицією ми звернулись до Голови кооперативу та намагались переконати його в доцільності такої співпраці. Чи вдалося? Побачимо.

Ми жодним чином не маємо на меті підміняти в роботі виконавчі органи кооперативу чи перебирати на себе їх повноваження, ми хочемо лише допомогти та при необхідності підказати найбільш раціональні шляхи вирішення проблем. Цей сайт не є офіційним, як неофіційними є й наша група і її робоча назва - "Небайдужі". Нам би хотілось щоб не залишалися байдужими й решта членів кооперативу. Ми запрошуємо всіх брати участь в обговоренні злободенних питань, вказувати на недоліки та вносити пропозиції щодо їх усунення. Переконані, що спільними зусиллями ми зуміємо врятувати наш кооператив від остаточного занепаду.

Застережні положення «-

неділя, 30 червня 2019 р.

Якщо не Статут…

За вікном літо – сезон відпусток, дач та, як результат, пасивність і певною мірою навіть байдужість людей до справ кооперативу. Це відчувається і з огляду коментарів та аналізу відвідувань  сайту. Явище це звичайно ж носить сезонний характер і восени, ми сподіваємось, ситуація має змінитись кардинально.

Але разом з тим, це й час, коли можна спокійно, без емоцій і зайвого галасу подумати над пропозицією, з якою ми вийшли до нашого правління, а зараз пропонуємо всім разом прийти до спільної думки і рекомендувати зборам уповноважених прийняти виважене рішення з важливого, на наш погляд, питання життєдіяльності кооперативу. Мова йде про давно назрілу потребу хоч якось врегулювати і поставити в розумні законні рамки  існування кооперативу.

Отже, по суті.

Діючий Статут, який був прийнятий чверть століття тому, багато в чому втратив свою актуальність, не відповідає вимогам і реаліям сьогодення, не узгоджується з окремими положеннями Закону України “Про кооперацію” і тому фактично став непридатним для подальшої нормальної роботи з ним. Його власне сьогодні навряд чи й «діючим» можна називати, тож і не дивно, що задекларованих в ньому положень не дотримуються  ні рядові члени кооперативу, ні правління на чолі з  Головою.

Внести зміни, чи прийняти його в новій редакції з дотриманням вимог чинного законодавства в реаліях нашого кооперативу на даному етапі практично неможливо. На останніх загальних зборах це питання через відсутність кворуму навіть не вносили до порядку денного, хоча й обговорили не вдаючись в деталі. Тому, на нашу думку, реальним виходом з цієї ситуації було б ухвалення на зборах уповноважених тимчасового регламенту, яким,  до затвердження в законному порядку статуту, керувались би в своїй діяльності Голова, правління, інші виборні органи а також всі члени кооперативу.

Ініціативною групою підготовлено варіант такого регламенту. Текст мало чим відрізняється від тексту статуту, який ми пропонували раніше (21 квітня 2017 р.), оскільки всі його основоположні принципи ми залишили незмінними, помінявши де в чому лише форму. На нашу думку, після обговорення, можливого редагування та узгодження його можна було б затвердити на зборах уповноважених та прийняти до керівництва в роботі.

У зв’язку з цим нам важливо було б знати думку членів кооперативу з двох основних моментів: чи доцільно взагалі приймати такий внутрішній документ і, якщо варто це робити, то що є прийнятним в проекті, а до яких його положень є зауваження чи пропозиції. Автори ж проекту, в свою чергу, дадуть необхідні роз’яснення, врахують конструктивні зауваження і слушні пропозиції та підготують остаточний проект документу для затвердження.

Ми не бачимо іншого способу ознайомити широкий загал з проектом, обговорити його, почути і врахувати думки тих, кому не байдуже подальше існування нашого кооперативу.

Тож не будьте байдужими! Читайте, думайте, пропонуйте.

Текст проекту Тимчасового регламенту >> тут <<.

PS.  Аналогічний примірник проекту Тимчасового регламенту передано в Правління.

112 коментарів:

  1. Это опять пустые попытки сделать что-то полезное для кооператива при участии этих отморозков с правления. Ведь ихняя задача сорвать побольше бабла при сдачи кооператива под слом. Все действия правления сегодня направленны на физическое уничтожения кооператива при непосредственном участии подонков с Киеврады.

    ВідповістиВидалити
  2. Статут добрий. Але його не приймуть, тому ,що згідно п. 5.16.3. дехто з членів " правління " вже повинен бути давно виключений з кооперативу та на нього подано до суду. Тому теперішнтому правлінню він не вигідний дуже. А хомяченко поставить свою карлючку де завгодно . Вона нічого не вирішує як і він сам не несе ніякої відповідальності , невже ви цього ще не зрозуміли. Не будьте смішні. Теперішне "керівництво" ГБК робить все з точністю наоборот цьому регламенту , а ви вірите в його затвердження???.

    ВідповістиВидалити
  3. Проголосуют ли уполномоченные за документ, который и их заставит работать в определенных законных рамках? Там ведь далеко не все порядочные люди.

    ВідповістиВидалити
  4. Просмотрел не вникая пока глубоко в детали. В целом думаю, инициатива нормальная. А на собрании уполномоченных можно будет увидеть у кого в какую сторону голова повернута.

    ВідповістиВидалити
  5. Пункт 5.2 предусматривает утверждение членов кооператива на собрании. Такое же требование есть кажется и в нынешнем уставе. Но я никогда не слышал чтобы кого нибудь когда либо утверждали. Только на позапрошлом собрании петренки-никитенки-хомяченки из кожи вон лезли что бы не пустить даже в зал Азарова (не Азирова), когда пронюхали, что его хотят рекомендовать председателем. Он на то время только переоформил на себя бокс, а в члены кооператива на собрании ещё не приняли (как и всех,кстати, других). Хотя при желании это можно было бы сделать на этом же собрании. Я к тому, что написать-то можно и будет правильно, но нужно выполнять то что записано.

    ВідповістиВидалити
  6. Народ, а что там с крышей? .хоть кто-то поинтересовался ,кто подрядчик? Ск. Денег списано? И качество робот?. Похоже всем насрать и " уполномоченным" и тд. Все тышком нышком. Потом чтобы не вякали.

    ВідповістиВидалити
  7. С крышей все в порядке как текла после дождя, так и течет

    ВідповістиВидалити
  8. Какое собрание уполномоченных! Уже козе понятно кто в том составе. Такое же жулье, как и в правлении. Хоть одно нормальное решение приняли? Там половина вообще и на собрания не ходят. И я, дурак, за своего на четвертом этаже подписался.

    ВідповістиВидалити
  9. Предложение нормальное, заслуживает внимания, но мне кажется, что слишком уж дотошное в мелочах. Может нужно бы сделать его попроще. Кто будет вчитываться в детали. Народ в кооперативе простой и все понимает и так, с полуслова. Это конечно мое личное мнение.

    ВідповістиВидалити
  10. Очень уж "спокойно и без эмоций" реагируют члены кооператива на разумную, в принципе, инициативу. Интересно бы знать, что по этому поводу думает правление. Есть какая нибудь реакция? Или там тоже все в отпусках? Может потормошить их надо бы.

    ВідповістиВидалити
  11. «Тимчасовий регламент» це де ж ви знайшли такий правовстановлюючий документ для юридичної особи?
    Діючий Статут, так, не відповідає положенням Закону України «Про кооперацію», однак ДІЄ в тій частині, що йому не суперечить. Тобто, якщо є якесь питання щодо діяльності Кооперативу не регламентоване у нашому Статуті, то треба керуватись чинним законодавством! Але не «витягувати» один рядок, а дивитись в комплексі чи у порівнянні з іншим законодавчим актом, що регулює відповідне питання в кооперації.
    А прийняття цього «документа» на зборах уповноважених, так - реально! Однак його дія призведе до порушення прав кожного члена Кооперативу як в частині сплати за своє майно, так і в частині його використання (що ми і так маємо). Отже хрін, редьки солодший?
    Бачу, ввели пеню. Але положення щодо «пені» вже змінилось. Відповідно до статті 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (до кооперативів це відноситься) у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов'язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Але чи є у кожного договір з Кооперативом?
    А у вашому проекті «величини пені та штрафу визначаються рішенням Правління та затверджуються зборами Уповноважених (6.4) і її розмір ніяк не «прив’язується» до норм законодавства.
    А, взагалі ж, з поняттям «неприбуткова організація» не розібрались. Знов про «паї» ні слова. Знов, виняткова компетенції Загальних зборів лише питання про ліквідацію та реорганізацію Кооперативу. І режим використання майна Кооперативу виписано достатньо широко – під керманичів писали. Щодо членів Кооперативу, то вони зобов’язані виконувати інші обов’язки, передбачені чинним законодавством України (6.3.9), а володіння, користування та розпорядження майном Кооперативу правління здійснює відповідно до їх компетенції, визначеної Тимчасовим регламентом (12.3), тобто, на свій розсуд без дотримання норм закону!
    Крім того: «Кооператив не несе відповідальності за зобов’язаннями членів Кооперативу, як приватних осіб». Тобто, якщо у складі Кооперативу буде депутат - публічна особа, то Кооператив за нього відповідатиме?
    Розширилась кількість підстав для виключення з членів Кооперативу. А саботаж – забули!!! Нетверезий стан – залишили.
    І діяльність в гаражі (боксі) доповнили. Діяльність це добре, кожний заробляє як уміє, однак за умови що це не шкодить будівлі, іншим членам кооперативу, не призводить до складнощів у користуванні боксом і не коштом Кооперативу. А після підпункту 6.3.3. чи буде діяльність в гаражі рахуватись належним його використанням? Однак, варто б кожне з таких питань розглядати на Загальних зборах. І використання пригаражної території забули «врегулювати».
    Так що, люди, читайте, «проводьте» цей документ через себе, намагайтесь зрозуміти, підвищуйте свою кваліфікацію! Що б тоді не дивувались порівнюючи справи у нашому кооперативі з іншими кооперативами.

    ВідповістиВидалити
  12. Люди делом занимаються ,а вы все писаниной. Чтобы менялось к лучшему надо брать и делать.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Как хорошо, что вы об этом сказали! Только люди, каким делом занимаются? Навязывают нам бредовые обязанности, ущемляют права, не обеспечивают сохранность нашего имущества, увеличивают число сидящих на наших шеях до 9 человек. И это не «писанина»?

      Видалити
    2. Валентин Кириллович30 липня 2019 р. о 10:46

      "Люди делом занимаются..." Люди - это автор комментария, я так понимаю, о себе. Тогда почему - аноним? Откройся, позови нас, занимающихся писаниной, проведи мастер-класс как нужно "брать и делать". Правда, как "брать" ваша ОПГ демонстрирует даже не особо шифруясь.
      А сайт вам, по всему видно, как кость в горле. Правда глаза колет? Хотя... вашим глазам все кажется Божьей росой.

      Видалити
  13. Все это пустые слова. Есть доказательства,что кто-то ворует или берет.Нет? Тогда можете на сайте писать что угодно ,только на это и способны.от вашей правды толку.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Семен Семенович30 липня 2019 р. о 19:53

      Анонім30 липня 2019 р. о 17:07, конечно, на троих легко раскладывается ваш ОПГешный пасьянс.
      Действительно, между 9 членами правления вы просто не сможете разделить, да и не дадут они вам это сделать.
      Относительно доказательств - они есть, неопровержимые.
      Время пришло - большие крысы уже побежали, а мелочь, такую как вы будут паковать мешками. Так, что пора подбирать себе удобные мешки. Не забутьте прихватить туалетную бумагу, а то задохнетесь в своем дерьме.

      Видалити
    2. На злодію й шапка горить. Ваше кредо зрозуміле: "не пойман - не вор". Ну, я думаю, ПОКА "не пойман".

      Видалити
    3. Дивна логика! Ви не можете отримати звіт про діяльність Кооперативу від п’яти членів правління, а от якщо їх буде дев’ять, то вони будуть працювати як слід? (напевно, бачите себе серед них) А чого ж 9, а не 11? (5 поверхів, по дві особи від кожного поверху + 1) «Не дадуть розділити» - дуже сумнівно. Після запровадження такої редакції «Тимчасового регламенту» розділення буде ще активнішим!

      Видалити
    4. Попугай, ну ты извращенец. Легло ковырять кем-то созданное, притом искажая истину. Раз ты видишь недостатки в чем-то, предложи свою альтернативу. Обсудим.

      Видалити
    5. Не, ну, не белый и пушистый – это точно. Мои замечания искажают истину! Уважаемый, а ты точно знаешь что такое «истина»? Истина в вине, брат! А этот документ должен как минимум не противоречить законодательству. «Предложить свою альтернативу»? Даже не знаю, как на это реагировать… Моих альтернатив тут уже достаточно. Но, пожалуй, это исключительно «ковырялки»…

      Видалити
    6. А тепер пропоную, розглянути запропонований нам проект з іншого боку. На предмет необхідності розробки інших документів. Тобто, у цьому проекті все не прописується, а пропонується виписати це в інших, потім, що приймуться вузьким колом:
      - «Кооператив … здійснює свою діяльність відповідно до … розроблених на їх основі внутрішніх нормативних документів (положення, правила, інструкції, договори, тощо)»;
      - Правила внутрішнього розпорядку Кооперативу;
      - «Порядок звернення та отримання відповідної інформації членами Кооперативу регулюється Правлінням Кооперативу». Взагалі ж то, це регулюється Законом України «Про звернення громадян» і достатньо зрозуміло;
      - Правила внутрішнього розпорядку для персоналу охорони (8.7.15.);
      - Положення про Виконавчий орган Кооперативу;
      - Положення про Ревізійну комісію;
      - Щорічний план роботи Правління.
      Шановні, а ви, часом, не з Верховної Ради, останнього скликання?

      Видалити
  14. Шановний п.Попугай!

    З усього видно, що Ви людина, не байдужа до справ кооперативу. Ви не вперше розміщуєте коментарі до публікацій на сайті, а їх зміст дає підстави припустити, що Ви, напевно, є фахівцем з тих проблем, до яких ми намагаємось привернути увагу членів кооперативу та спробувати змінити щось на краще. Сподіваємось, що наші зусилля все ж не марні.

    Разом з тим варто зазначити, що більшість (на жаль – переважна більшість) читачів і дописувачів сайту воліють бути сторонніми спостерігачами, або ж, в кращому випадку, можуть висловити своє особисте ставлення до публікацій чи коментарів до них. Розумних пропозицій, а тим більше бажання долучитись до конкретних справ вкрай обмаль. Це прикро.

    Ініціативна група “Hебайдужі” – це пересічні члени кооперативу без будь яких амбіцій, без конкретних знань і навиків в правовій сфері, в законотворчості. Але в нас є бажання навести лад в кооперативі, змусити до цього тих, хто побажав бути в керівництві і хто отримує за це зарплату. Тому ми робимо те, що можемо і що вважаємо за потрібне. Не все виходить так як хотілось би, але ми залишаємось оптимістами.

    Наш оптимізм певною мірою підкріплюється й коментарями на сайті, подібними до Ваших. При цьому, в них проглядається лише банальна критика та несприйняття окремих положень проекту. Хотілось би, щоб натомість було запропоновано Ваше бачення тих чи інших моментів, з якими Ви не згодні, посилання на конкретні статті нормативних документів, реальні пропозиції. Розуміємо, що для цього потрібен час і бажання, але… зрештою не всім же бути байдужими.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Попугай-извращенец12 серпня 2019 р. о 16:15

      Дуже дякую, за Ваші слова! За належну оцінку моїх коментарів. Нарешті можу з впевненістю говорити, що наші «Небайдужі» - «великі махінатори».
      «Банальна критика та несприйняття окремих положень проекту», так, так, як точно підмічено, ще про «полеміка» забули згадати.
      У нас різне бачення, що не раз підтверджувалось у коментарях. Ну, що ж буду колупати те, що колупає створене тими, хто колись зібрались, об’єднались, скинулись, побудували і ми поки що маємо)))
      Маю велику надію, що пересічні члени Кооперативу відрізняють поняття «несприйняття» та «невідповідність».

      Видалити
    2. Соловей-разбойник12 серпня 2019 р. о 22:02

      Ну ты, "Попугай-извращенец", редкая мразь. Твое призвание действительно ковыряться в гавне. Там и утонешь.

      Видалити
    3. Ой, Соловейку, ти, мабуть, в день не спав, то на вечір бісишся?

      Видалити
  15. Когда общее собрание? Не пора ли? Или дальше так и будет? Тогда нечего здесь писать ерунду на сайте .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так а ты возьми и организуй собрание, собери людей, потребуй от Хомяченка. Сайт тебе не нравится? Читаешь его, по всему видно, регулярно. Но и в комментариях тупиш тоже регулярно. Попробуй написать что-то пооригинальнее. Может мнение о тебе у людей немного и поменяется к лучшему. Или хотя бы почерк поменяй. Тебя же за версту видно.

      Видалити
  16. Да нахер здесь писать. Толк какой вот ты и пиши писатель.Ты ж дальновидный и многое изменил.? Как этот сайт. Ты ж не тупиш дома на диване,а не на крыше или там где это нужно в гаражах.Только здесь и можете умничать . Так возьми и потребуй умник. А вот я не раз требовал,только это бестолку. Многим лучше на сайте говно метать, чем на прямую .Имеем то что имеем.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Гюльчатай, открой личико! Может ты и вправду чего-то стоишь, а на сайте только прикидываешся убогим. Не обижайся - имееш то, что имееш.

      Видалити
    2. Ты, “емчеесовец» драный, перестань царапать здесь, а возьмись за дело.
      Во имя спасения кооператива от уничтожения собери народ и наведи должный порядок в кооперативе, которого требуют члени кооператива и закон.
      Только нужно спешить, так как урки из правления уже навострили ноги, но перед тем, как свалить, они завалят за хорошие для них бабки наш кооператив клиенту по договорняку. Ихняя «крыша» уже «делает ноги». Не успеешь, тогда прощай ГСК «Теремки». И позор тебе.

      Видалити
    3. Предыдущий коментарий "Санька" относится к "Аноніму 12 серпня 2019 р. о 18:06"

      Видалити
    4. Пошел в жопу Санёк .Говномет.

      Видалити
    5. Молодец Аноним, все таки хватило мужества открыть личико - поставил подпись. Теперь будем знать, что ты Говномет. Понимаем, что это псевдоним, но он тебе очень подходит. Ну, ты же себя лучше знаешь.

      Видалити
    6. Вы че дитям японские какашечные книжки читали? Японская новинка: изучение иероглифов через испражнения!

      Видалити
  17. Ребята, давайте жить дружно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. «Під руку» потрапив Типовий статут об’єднання співвласників, що чітко визначає права, обов’язки і інші необхідні складові відповідного документа, заюстований, чинний, останні зміни 2017 року, реєстраційний № 1155/8476, який враховує права власника, містить питання щодо утримання будинку, не можу сказати, що складний, гадаю, може бути основою для нас. Статут підготовлено відповідно до статті 30 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» і згідно його пункту 1 може бути використаний для об’єднання співвласників нежитлових приміщень.
      Нормативна база містить роз’яснення щодо можливості реорганізації кооперативу у об’єднання співвласників. Однак це все для житлово-будівельних, а ми гаражно-будівельний, але багатобоксовий и п’ятиповерховий! Власники, що скажете?

      Видалити
    2. Григорий Сергеевич14 серпня 2019 р. о 18:04

      Основой для деятельности ГСК есть Закон Украины "О кооперации" и в соответствии с этим законом изменения в существующий устав ГСК "Теремки" должны были внесены давно. До настоящего времени правление кооператива ничего не сделало.
      "Небайдужи" предложили председателю разработаный ими проект устава на основании требований действующего Закона Украины "О кооперации". Но,как говориться но... - нашему правлению по барабану законы, они считают, что они есть закон в кооперативе.
      Упомянутый выше устав можно посмотреть в закладке в одной из более ранних публикаций на этом сайте.

      Видалити
    3. Так и думалось… как с чистого листа…
      Ваша редакция взята из интернета, знаю. Но их гаражи стоят, небось рядочком на земле, некоторые железные, и право собственности на них, пожалуй, не оформляют, а у нас же не так.
      Ой, о чем говорю…

      Видалити
    4. Григорий Сергеевич15 серпня 2019 р. о 11:25

      Откройте Закон "О кооперации" и изучите

      Видалити
    5. Лучше бы это сделали «Небайдужі», а то одна отсебятина в их проекте.

      Видалити
    6. А ты, Аноним (Говномет), сам какую нибудь отсебятину написать можеш? Или твой словесный запас исчерпывается двумя десятками слов, которые ты лепиш ни к селу, ни к городу. Неужели не понимаешь, что ты смешон?

      Видалити
    7. Огромная просьба к лицам, имеющим проблемы с пищеварением, оставить их за пределами сайта! Ты, лично, Мирослав перечитал Тимчасовий регламент от и до ??? Или ты, тоже из числа писавших? Будущее этого творения – остаться проектом! Написать могу, а зачем? Вы же свой продавливаете уже второй год.

      Видалити
    8. Аноним без числа и имени, ну возьми же в конце концов сделай что-нибудь и продави. Если толковое, мы подержим. Удачи.

      Видалити
    9. …ключевое слово "Если толковое", что есть понятие субъективное.
      Не надо кого-то поддерживать, нужно знать как должно быть. «Мы подержим» - в это поверю)))

      Видалити
  18. Опять переливание из пустого в порожнее. Не надоело ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Валентин Кириллович15 серпня 2019 р. о 15:26

      Игорь, а что ты предлагаешь? Сделать революцию прямо здесь, на сайте? Задачу создатели сайта ставили наверное несколько иную - дать членам кооператива площадку для общения. Другой возможности для этого просто нет. Но зато есть возможность любому проявить инициативу, попытаться организовать людей, подтолкнуть к решению накопившихся проблем. Почему-то все кивают на "Небайдужих" и ждут от них "решительных действий". А ведь этих людей никто не избирал, им не платят зарплату, они не имеют никаких привилегий. Наоборот - они как кость горле для тех, кто все это как раз имеет. Причем в обход Закона и даже устаревшего Устава.

      Видалити
    2. Думаю на сайте с 2016 года все обговаривается и обговаривается. А толк? Правление поменяли? Что изменили? Уполномоченных избрали и что?. А время идет и дальше будет вообще что то изменить просто не реально. Неужели Вы еще не поняли всю глубину и суть проблемы. Может поняли, да решений никаких. Я за правильные изменения ,но на деле ,а не на бумаге и не за углами шептаться.

      Видалити
    3. Игорь, ты истынный боец. Поэтому, предлагаю тебе, выходи из-за угла и на деле, а не на бумаге (как эти "Небайдужие" - только безтолковую бузу поднимают)приступай к изменениям в кооперативе. Тем более,что ты понял глубину и суть проблемы. А мы небезразличные тебе поддержим. Где, когда и во сколько приходить к тебе на подмогу.

      Видалити
    4. Да, за «площадку», огромное спасибо! Во многих вопросах это помогло, правда, путем проб и ошибок, ну, то такое. Результат, считаю, есть, так что не из пустого в порожнее.
      Место встречи, надо бы определить, но нужно иметь ввиду, что ни Правление, ни Небайдужи, не заинтересованы в его проведении. Почему? Политика у них такая: имеешь долг по взносам, не принимаем в члены Кооператива! Проверьте, в проекте это есть! Да, понимаю, повышают ответственность, но… это не выход. Это нарушение прав собственника! С другой стороны, взнос они сами установили (своевольничали) и без подробной расшифровки!
      И никакой другой группировки (оппозиции) в Кооперативе нету?

      Видалити
    5. Нету, ну, что ж - не кучкуется народ! На то его воля.
      Таки, из пустого в порожнее. Один разобрался, остальные, по ходу, не поняли.

      Видалити
    6. Твои забросы, Попугай, нормальному человеку понять сложно. Попробуй излагать свои мысли попонятнее. Не все же такие "продвинутые" как ты.

      Видалити
    7. Что именно непонятно? Вопрос бы...
      "Продвинутые" это типа извращенцы? На фоне Вашей логики моя меркнет.

      Видалити
    8. Перечитал свои «забросы» (комментарии): так они ж не из пальца высосаны! Если уж пошла такая драка, можем перейти к постатейному анализу проекта Тимчасового регламента и норм Закона Украины «Про кооперацию»! Извращаться так уж до конца! И пусть глупость каждого будет видна! Но, да, крыша от этого течь не перестанет.

      Видалити
    9. Алексей Иванович27 серпня 2019 р. о 21:18

      Корень зла все-таки крыша, которая течет давно и на так называемом ремонте крыши постоянно зарабатываются деньги людьми причасными к этому деянию. Вот здесь действительно постатейно нужно изучать этот процесс, который длится не один год.
      Целесообразно обратить наше внимание именно на деятельность нашего правления, вернее на бездеятельность. Потому, что деятельность нашего правления кооператива должна рассматриваеться в основном только с точки зрения Уголовного кодекса. А мы должны помочь Уголовному кодекса быстрее вникнуть в дела правления.

      Видалити
    10. Это у кого крыша течёт? Уже все нормально

      Видалити
    11. Не течет, потому как нет дождей уже давно.

      Видалити
    12. Да, хлопці, майстерно ви перевели розмову. Такі є в проекті чийсь інтерес.

      Видалити
    13. Діду, я не питатиму чий персональний інтерес може бути в проекті, але цікаво було б дізнатись в чому саме (на Вашу думку) він може полягати. Перефразую питання: яку особисту вигоду для будь кого може дати прийняття документа, який регулюватиме нормальне існування кооперативу? В чому суть Вашої підозри? Якщо можна - без зайвих "вихилясів", конкретно.

      Видалити
    14. Відносно даху. У групі кооперативу на Фейсбук ще 29 липня звітували, що дах повністю відремонтовано. І відео викладено. Тож, слідкуйте за дощами, і подивимося наскільки якісно цей ремонт зроблено.

      Видалити
    15. Как зайти в эту группу на фб.?

      Видалити
    16. Мирославе, а ти не в Україні живеш? Скільки рішень влада наприймала, а влада змінюється і рішення змінюються. А кожен раз кажуть, що це рішення забезпечить нормальну роботу. Конституція гарантує мені право вільно володіти своїм майном без будь-яких обмежень! А по документу не так. По документу правління у нас – велике цабе, що вирішує як мені користуватись своїм майном. Чим не вигода? А права у правління такого нема.

      Видалити
    17. Ви, Діду, трохи однобоко трактуєте положення Конституції щодо своїх прав. Я б навіть сказав - зовсім невірно. Якщо Ви навіть маєте приватний будинок на приватизованій земельній ділянці, то це зовсім не означає, що Ви можете в ньому організувати виробництво алкогольних напоїв без відповідного на це дозволу. Або відкрити там магазин, займатися торгівлею і не сплачувати податки. Або ще щось подібне. Ви можете вільно володіти своїм майном в межах правил того, скажімо так - об'єднання, в якому воно знаходиться. В нашому випадку, це кооператив. Анархії тут не можна допускати. Мені здається, це має бути зрозуміло будь кому.
      Не ображайтесь, що доводиться розтлумачувати Вам елементарні речі.

      Видалити
    18. Пока односторонняя анархия.и просвета не предвидится.

      Видалити
    19. Синку, да ти як Конституційний суд тлумачиш законодавство. Що ти мені розповідаєш? Я що по Україні не їздив, не бачив, як люди на своїх ділянках магазини відкривають? Без тютюну, без алкоголю, але торгують! А щодо податків, так то вже друга справа, спробуй на пенсію прожити. Але зараз і їх меншає. Ти краще розкажи про дільців на території кооперативу, про добову стоянку і про таких, як я, що щомісяця мають нести 200 грн. без звіту, без роз’яснень. Це такі у нашого кооперативу правила?

      Видалити
  19. Настя Охріменко24 серпня 2019 р. о 09:18

    З Днем Незалежності!
    Слава Україні!

    ВідповістиВидалити
  20. Это хождение по кругу, задолбает любого. Опять несоответствующий статут, опять эти разговоры об Уголовном кодексе, о крыше, о бездействии правления. Люди читают только последние сообщения? Не буду перебрасывать информацию об «преступлении и наказании» как комментарий к предыдущей статье. Только «поддакну» - ну, ну, помогайте Уголовному кодексу быстрее вникнуть в дела правления.

    ВідповістиВидалити
  21. Уже не сайт, а бредология сплошная!.. Палата

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вернись, Миша, в палату и на сайте всё наладится.

      Видалити
    2. Держись, Миша, дальше попустит, если не парализует! И это не "палата" - это окно, Венецианское окно! Не выпади...

      Видалити
  22. Діду Панасе, мабуть Ви таки дійсно дід по віку, і тому мені не хочеться казати Вам те, що крутиться на язиці. Хоча я теж досить немолодий. Скажу лише одне - Ви мислите категоріями людини, обмеженої лише власними проблемами, Ви не хочете, чи не здатні побачити, що в пропозиції Небайдужих щодо тимчасового регламенту якраз і закладена ідея навести лад в кооперативі.
    Не ображайтесь. І краще спробуйте запропонувати щось конкретне.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Може і вижив з ума трохи, тому у складних випадках звертаюсь чи то до дітей, чи то до друзів. Так от, є у мене по дачі людина, що знається на цих питаннях. Показав я йому регламент, так він підтвердив мої застереження. Дослівно, у цьому документі є підстави для його оскарження.

      Видалити
    2. По коментарях видно що не "трохи". Співчуваю.

      Видалити
    3. Мариночка еще один знаток Закона Украины о кооперации? При уме, здравой памяти и, судя по всему, с опытом работы в части подготовки уставных документов?

      Видалити
  23. От горэ!
    I шо ж тепер робити?

    ВідповістиВидалити
  24. Болтовня.!!!! И ничего дельного.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ананим, ты всех задолбал своими дельными советами. Предложи, что-то более существенное и полезное. Будем очень рады воспользоваться

      Видалити
  25. Да, кто я, собственно говоря – решайте сами. Сравните статью 13 Закона Украины «О кооперации» и соответствующий пункт предложенного проекта (текст один в один из Закона, редакция действующая!) «Стаття 13. Припинення членства в кооперативі
    Членство в кооперативі припиняється у разі:
    - добровільного виходу з нього;
    - припинення трудової участі в діяльності виробничого кооперативу;
    - несплати внесків у порядку, визначеному статутом кооперативу;
    - смерті члена кооперативу - фізичної особи;
    - ліквідації члена кооперативу - юридичної особи;
    - припинення діяльності кооперативу.
    Виключення з членів кооперативу може бути оскаржене до суду».
    Замечу, в Законе не указано, что могут быть другие основания для исключения из Кооператива!

    И аналогичные положения из предложенного проекта:
    «5.15. Членство в Кооперативі припиняється у випадку:
    5.15.1. добровільного виходу з Кооперативу;
    5.15.2. виключення з Кооперативу;
    5.15.3. смерті члена Кооперативу – фізичної особи (якщо немає правонаступника)
    5.15.4. припинення діяльності Кооперативу;
    5.16. Члена Кооперативу може бути виключено з Кооперативу у випадках:
    5.16.1. подання відомостей, що не відповідають дійсності і були підставою для прийому в Кооператив;
    5.16.2. установлення вироком суду, що внески до Кооперативу складаються з коштів, добутих злочинним шляхом;
    5.16.3. систематичного руйнування або псування майна Кооперативу, або використання гаража не за призначенням у відповідності до екологічних та санітарних норм, що робить неможливим для інших членів Кооперативу користуватися своїми правами, якщо заходи запобігання та громадського впливу виявилися безрезультатними;
    5.16.5. систематичного невиконання положень цього Тимчасового регламенту, невиконання рішень Загальних Зборів (зборів Уповноважених) членів Кооперативу, рішень правління та Правил внутрішнього розпорядку Кооперативу;
    5.16.6. за керування транспортними засобами на території Кооперативу у нетверезому стані, що призвело до смертельного травмування людей»

    Ну, и кто из нас после этого редкая мразь, извращенец???

    ВідповістиВидалити
  26. Не хочу никого обидеть,но с 16 года идёт эта писанина,и всяческие поправки. Чего добились? Бесполезных уполномоченных и ревизионную комиссию? А тем временем жизнь в кооперативе идёт и дела делаются. Не пора ли заняться делом? 2020 год на носу а здесь на сайте одна демагогия.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Согласен. Нехер дурью маяться. Нужно готовиться к отчетно-выборному собранию. Выбирать новое правление, председателя и т.д. Пусть они по поручению членов кооператива наводят должный порядок в кооператива.
      А то действительно, мы сегодня без законного права эксплуатируем земельный участок на котором существует наш кооператив и можем оказаться со своими железаками на улице.
      Сегоднешние деятели с правления ложили болт на эту ситуацию. Они только бабло косят с нас баранов.

      Видалити
    2. Это уже даже не смешно

      Видалити
  27. Лох не мамонт він не вимре. Невже не зрозуміло громаді,що деякі ділки прикриваючись "ремонтом " даху та асфальтного покриття просто роблять бізнес відкати. Багато ,хто цього не розуміє і підтримує їх ,але то їх клопіт. Тому несіть 200 гривень за місяць в касу ,яку ніхто не контролює та будьте лохами і не жалійтесь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А розумний - аж страшно!
      Один такий на весь Хрещатик...

      Видалити
  28. Ну что же ты снова подписываешся "Аноним". Ведь уже договаривались - "Говномет". И комментарии твои соответствуют. Не стесняйся, ты достаточно узнаваемый. Як кажуть - видно пана по халявах.

    ВідповістиВидалити
  29. Если кто знает, подскажите, когда планируется предусмотренное уставом ежегодное общее собрание.

    ВідповістиВидалити
  30. Сидір Іванович2 жовтня 2019 р. о 17:37

    Якщо поглянути в бік правління та бухгалтерії кооперативу - то ніколи,не зважаючи ні на статут, ні на закон.

    ВідповістиВидалити
  31. Нет, я серьезно, должны же люди быть как-то проинформированы о состоянии дел в кооператива. Для этого, думаю, и предусмотрены ежегодные собрания. Да неплохо бы послушать и ревизионную комиссию. Неужели все всем безразлично?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вы ,что из космоса прилетели?

      Видалити
    2. Вот, как раз в космосе дейсвуют жесткие законы, которых нужно придерживаеться всем.

      Видалити
    3. Стас, я написал какую-то глупость?

      Видалити
    4. Неее, вопрос правильный. Просто такова действительность в этом «сарайчике». Тут своя полемика, своя интерпретация законодательства. Здесь прощают кому должны!

      Видалити
  32. Я не відношу себе до числа “знатоков Закона Украины о кооперации”, тому вдячна була б знатоку Попугаю аби він розтлумачив деякі не зовсім зрозумілі,неоднозначні і не тотожні, на мою думку, положення Закону який він цитує у своєму коментарі. Зокрема, чи є різниця між поняттями “припинення членства в кооперативі” і “виключення з членів кооперативу”. Якщо немає, то чому в такому поважному документі як Закон України вживаються різні формулювання? І оскаржуватись до суду, згідно з Законом, може саме виключення.
    Разом з тим, як Ви стверджуєте, в Законі не вказано, що можуть бути інші підстави для виключення з кооперативу. Але ж і не вказано, що їх не може бути. Тому, як відомо, що не заборонено, те дозволено.
    Вдячна буду за дохідливе і зрозуміле роз'яснення.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за запитання, приємно, що хтось, нарешті, задумується над змістом!
      По-перше, не сказано було, що оскаржувати можна лише за це положення (по ст.13) – в цілому запропонований проект може бути оскаржено. Це був перший приклад.
      По-друге, саме по собі слово «припинення» - це виявлення волі безпосередньою особою-членом кооперативу, яке потім підтверджується рішенням загальних зборів. А от «виключення» - це вже рішення кооперативу щодо конкретної особи. Тобто, члена кооперативу, без його особистого рішення виключають з членів кооперативу і позбавляють відповідно права приймати участь у діяльності кооперативу, висловлювати якісь пропозиції чи отримувати інформацію, наприклад, щодо умов утримання його майна, що продовжує входити до складу кооперативу. Виключення може мати місце, однак на таке рішення мають бути дуже вагомі підстави, які суд прийме за суттєві. В іншому випадку кооператив вимушений буде поновити виключеного і сплатити йому шкоду.
      І по-третє, так, що не заборонено, то може бути дозволено, але враховуючи інші норми законодавства.

      Видалити
    2. Юрій з 3-го поверху4 жовтня 2019 р. о 13:07

      У Попугая все як і має бути у справжнього папуги - на городі бузина, а в Києві дядько. Ти йому про одне, а він тобі про своє.

      Видалити
    3. Яка тут «вдячна» аудиторія, не освіченості, не освіти путьової. Спочатку каже, що людина не «не трошки не в собі», а тепер сумнівається у правоті своїх слів. Невже не вчили: сім раз подумай, перш ніж рота відкрити і щось ляпнути? Ніякого розуміння!

      Видалити
  33. Наступний випадок невідповідності:
    «Стаття 11. Вступ до кооперативу
    Вступ до кооперативу здійснюється на підставі письмової заяви. Особа, яка подала заяву про вступ до кооперативу, вносить вступний внесок і пай у порядку та розмірах, визначених його статутом.
    Рішення правління чи голови кооперативу про прийняття до кооперативу підлягає затвердженню загальними зборами його членів. Порядок прийняття такого рішення та його затвердження визначається статутом кооперативу.»
    І все! Закон не визначає ніяких інших умов!

    Що ми маємо у запропонованому документі:
    «5. УМОВИ І ПОРЯДОК ВСТУПУ ДО КООПЕРАТИВУ ТА ВИХОДУ ЧИ ВИКЛЮЧЕННЯ З НЬОГО
    5.1. Члени Кооперативу можуть бути Дійсними чи Тимчасовими.
    5.2. Дійсними Членами Кооперативу можуть бути громадяни України – фізичні особи, які досягли 16-річного віку, що є власниками гаража на території Кооперативу, чи отримали місце під будівництво капітального чи розміщення металевого гаража, подали заяву про вступ до Кооперативу, внесли вступний чи інші внески у розмірах, визначеними Тимчасовим регламентом Кооперативу, виконують вимоги Тимчасового регламенту і мають право ухвального голосу та бути обраним до органів Управління та контролю після затвердження їх на Загальних зборах (зборах Уповноважених) членів Кооперативу.
    5.3. Тимчасовими членами Кооперативу без права ухвального голосу та права бути обраним до органів Управління та контролю до затвердження їх на Загальних зборах (зборах Уповноважених)…»
    Такою редакцією (Дійсні, Тимчасові, умови вступу) порушуються, знов-таки, права власника і маємо не відповідність згаданій вище статті. Перечитайте чи хоч перегляньте Третю книгу Цивільного кодексу України, що присвячена праву власності. В Конституції по власності декілька рядків, а в Цивільному кодексі розписано значно більше. Так що, обмежені власними проблемами-ідеями, підвищуйте свою кваліфікацію.
    Далі «є власником гаража на території Кооперативу» - а чому не власником боксу у багатоповерховій будівлі? Варто першочергово виписувати цих власників, їх більшість! І ще – яке «місце під будівництво»? Достатньо вже, і не відповідає таке меті виділення землі (колективне гаражне будівництво)! Нам треба штраф за використання землі не за призначенням?

    ВідповістиВидалити
  34. Народ соберитесь и обсуждайте дела свои прискорбные. Чего здесь царапать буквы. Ведь по всему видно люди вы грамотные . Главное ,чтобы на пользу кооперативу. Но пока один пшик. Может общее собрание скоро?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Собрание правление не собирает (пардон за тавтологию) уже не первый год. Боятся, наверное, посмотреть людям в глаза. Да и толку от собраний никакого — не выполнено практически ни одно решение предыдущих собраний. Разве что послушать бессвязное блеяние так называемого председателя об “успехах” кооперативи благодаря его бурной деятельности. Не понятно только за что деньги мы ему платим. Тем более, что сейчас появился еще один начальник (или директор, или управляющий) которому тоже платится зарплата сполна.
      Тут собрание вряд ли поможет что-то поменять к лучшему. Уже пробовали.

      Видалити
    2. Тут проблему, мне кажется, нужно решать не собраниями, а через суд. Многое что делается нашим правлением противоречит Закону, Уставу, подпадает под статьи криминального кодекса. Не нужно быть юристом чтобы это видеть и понимать. Не проблема найти адвоката, который за доступный гонорар разгонит через суд эту воровскую свору. Это как минимум.
      На адвоката, я думаю, многие готовы были бы скинуться. Я - один из этих многих.

      Видалити
    3. «Подпадает под статьи криминального кодекса» - что послужило такому выводу? Деятельность «противоречит законодательству» - для Криминального кодекса это не основание. Любое обвинение базируется на фактах, подтвержденных документами ! А они у нас есть? Мордобоя конкретного с правлением – не было?! Вреда большого, материального, вроде, тоже! И то, вопрос, нормы какого кодекса тут бы использовались…
      Один договор об юридических услугах подписало правление с юркомпанией, а она, вроде ж не довела доверенный ей вопрос до завершения – договора аренды у кооператива ж нету?! А Вы предлагаете еще кого-то привлечь. У этого лица будет только один интерес – выкачать деньги. Да и какую задачу перед этим лицом поставить? Разогнать …? Но ни один суд это не примет!
      Народ, надо собираться и обсуждать наши «прискорбные» дела, а не перекладывать это на плечи других. Хотя бы ради галочки об исполнении требований законодательства.

      Видалити
  35. Не бедно живём - двоих начальников содержим, два энергетика свет включают-выключают, две барышни в бухгалтерии два раза в неделю сидят. Не жирно ли?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Намана.
      Свет почти и не включается.
      Зачем лишние деньги тратить.

      Видалити
    2. Но платит кооператив за электричество баснословные суммы.

      Видалити
    3. Ну да, нужно же бухгалтерию отапливать, шиномонтажи, охрану...

      Видалити
  36. Блевать от вашей полемики хочется! У вас из под носа выводят земельный участок для фирташа (или иже с ними) под жк. Вы знаете какая отросль в этом году в Украине показала наивысший показатель? Строительная! Бабло вваливают огромное! И люди, для которых мы мусор! Они едят такие кооперативы на завтрак и вы, о глупцы, считаете, что можете что то сделать? Расслабтесь и получайте удовольствие. Попробуйте хоть как то выжать из своих боксов пользу, их скоро у вас не будет. Для забывчивых освежайте в памяти историю гк. Где теперь метро и стройка очередного жк. И горемычный дублер. Как то так, и не обижайтесь я не хотел не кого обитеть, это мое субъективное видинье ситуации.

    ВідповістиВидалити
  37. И да, очень сейчас важно обсуждать статьи будущего статута, это таааак важно. Больше проблем нет? Так там так и написано-выход из членов кооператива в связи с прекращением деятельности. Вот нас скоро всех и "выйдут"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саша, Ваш комментарий имеет твердую почву.
      Но сдача земельного участка под ГСК "Теремки" готовиться, а может уже произошла, не Фирташу, а одному из строительных аферистов Лысову (основному застройщику на Теремках).

      Подтверждением этому есть прославленная личность главного энергетика ГСК "Теремки" Никитенко Валерия Юрьевича, к тому же члена беззаконного правления кооператива, при этом одновременно еще занимающий множество должностей в государственных и частных структурах.
      Почему именно он, потому, что в бытность власти регионалов он был доверенным лицом Лысова в предвыборной компании последнего. На сегодня эта связь не исчезла.

      Изложенная, Вами, перспектива ГСК «Теремки» неоднокрано поднималась на страницах этого сайта.

      Но всем это по барабану. Они проснуться, только тогда, когда принадлежащий им железный хлам будет уже под развалинами здания ГСК.

      Видалити
    2. Сергей Истомин28 жовтня 2019 р. о 16:49

      Проблем много, да обсуждения беспредметные.

      Видалити
  38. Вот два умных человека из 1220 только нашлись - это Саша и Владимир!
    Так вперёд, начинайте действовать!
    Как говорил один умный человек - языком п-ть - не мешки ворочать...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Гена, а себя ты получается относиш к дуракам? Ты ведь тоже в числе 1220.

      Видалити
  39. Как стало очевидно - Гена оказался самым умным из 1220 дураков (при этом, я думаю надо из этого числа вычесть полоумных с правления).
    При таком раскладе, мы, все оставшиеся менее умные и нерешительные наверное должны построиться в колонну и внедрять задачи, разработанные Геной .
    Я верю, твой перст Гена, укажет нам верный путь

    ВідповістиВидалити