Про сайт

Наш кооператив існує вже понад двадцять років, проте останнім часом постало немало нагальних проблем, справитись з якими його нинішньому керівництву досить таки непросто. Тому будучи небайдужими до долі нашої власності ми, група членів кооперативу, виступили з ініціативою надати допомогу Голові та членам правління у вирішенні ряду організаційних питань, що стосуються життєдіяльності нашого колективу. З цією пропозицією ми звернулись до Голови кооперативу та намагались переконати його в доцільності такої співпраці. Чи вдалося? Побачимо.

Ми жодним чином не маємо на меті підміняти в роботі виконавчі органи кооперативу чи перебирати на себе їх повноваження, ми хочемо лише допомогти та при необхідності підказати найбільш раціональні шляхи вирішення проблем. Цей сайт не є офіційним, як неофіційними є й наша група і її робоча назва - "Небайдужі". Нам би хотілось щоб не залишалися байдужими й решта членів кооперативу. Ми запрошуємо всіх брати участь в обговоренні злободенних питань, вказувати на недоліки та вносити пропозиції щодо їх усунення. Переконані, що спільними зусиллями ми зуміємо врятувати наш кооператив від остаточного занепаду.

Застережні положення «-

вівторок, 21 червня 2016 р.

100 днів. Перші підсумки


Пройшло 100 днів від моменту заснування нашого сайту. Це не багато, але й не мало для того, аби підбити якісь проміжні підсумки, розгледіти тенденції в настроях членів кооперативу, спробувати зрозуміти як діяти далі щоб зрештою ситуація змінилась на краще.
За цей час ми розмістили шість невеликих публікацій, метою яких було розбудити людей, допомогти їм побачити реальний стан справ, змусити задуматись над тим, що до цього пропускали поза увагою і спільно вибудувати стратегію виходу з кризи.
Результат швидше оптимістичний. Попри те, що зловмисники з завидною оперативністю знищують всі наші об’яви з адресою сайту, інформація про його існування, а головне інтерес до нього лише зростає. Число переглядів публікацій наближається до трьох з половиною тисяч (3467). Коментарів – більше 300.
 
Що важливо?
Важливо те, що члени кооперативу починають усвідомлювати ганебну суть нинішнього правління, окремих його членів, які без найменшого докору сумління розбазарюють наше спільне майно, намагаються компенсувати втрати від своєї бездіяльності і безгосподарності за наш рахунок. Важливо також і те, що практично всі переконані в необхідності повної їх заміни, всі знають що треба робити, але…
Майже ніхто не каже як. Як змусити нинішнього голову правління хоч щось робити для блага кооперативу. Як переконати його в необхідності дотримуватись вимог власного статуту і законів України.

Важливо й те, що більшість вірить у можливість змінити ситуацію на краще. Принаймні більшість з тих, хто спілкується на нашому сайті. Треба лише не втратити віру в успіх нашої справи, не сподіватись, що хтось все зробить за нас, не бути хоч і активним, але лише споглядачем.
Варто подякувати тим дописувачам, хто володіючи інформацією про ганебні, а іноді й злочинні дії членів правління, інших причетних до управління осіб, не замовчує це, змушуючи звернути увагу й задуматись.

Ось лише деякі узагальнені нами запитання, які порушують небайдужі члени кооперативу в своїх коментарях.
= Що зроблено для приватизації землі? Питання риторичне, бо своєчасно не було зроблено нічого.
= На стоянці лише з боку центрального в’їзду і праворуч можна щомісяця мати в касу кооперативу до 60тис. гривень. Обстеження показало (є акти) що щоночі там припарковано до 220 автомашин. Арифметика елементарна: 200*10*30=60000. Це без урахування того, що тепер плату за парковку піднято на третину. Ще є територія з протилежного боку. Обладнавши її як парковку, можна мати значно більші гроші ніж тепер і покривати потреби в оренді, ремонті тощо не збільшуючи розміри внесків.
= Чому зірвалось будівництво 6-го поверху, яке б вирішило проблему затоплення гаражів?
= Пожежна безпека. На стінах лише позначені червоними прямокутниками місця де мав би бути пожежний інвентар.
= Електропроводка в жахливому стані. І це при тому, що в штаті є і електрик, і енергетик.
= Відсутнє будь яке інформування членів кооперативу про стан справ у кооперативі. Чому б не зробити хоча б дошку інформації, якщо не вистачає розуму зробити сайт в Інтернеті.
= Розмір членських внесків збільшено з 50 до 220 гривень (440%) без законних для цього підстав та роз’яснення і розумного обґрунтування такої необхідності.
= що робиться для того, щоб позбутися боржників по членських внесках? Чому за рахунок підвищення їх розміру добросовісні платники мають утримувати весь кооператив?
= Хто давав дозвіл на переобладнання вентиляційних камер під бокси? Кому ці бокси зараз належать? Скільки коштів надійшло в касу кооперативу від їх реалізації?

Окрім цього було б не зайвим проінформувати що робиться правлінням для виконання резолюції зборів від 23.04.2016р. Якщо ж правління і його голова вважають за можливе ігнорувати вимоги (чи нехай рекомендації) понад більш ніж 200 членів кооперативу, то таку позицію теж варто було б оприлюднити.

І насамкінець. Ініціативна група – це невелика група людей, яка поставила собі за мету довести до всіх інших членів кооперативу правду про те, про що свідомо і нахабно замовчується правлінням і його головою. Спробувати спільними зусиллями навести в цьому бодай елементарний лад. Підкреслюємо – спільними, бо самим нам з цим буде впоратись дуже непросто
Тому ще раз закликаємо всіх до активної співпраці. Мусимо усвідомити, якщо ми не переможемо зло, воно доконає нас.
PS. Щодо спостережної ради. Звертаємо увагу, що ключовим тут є слово «спостережна», і не потрібно намагатись прив’язати до неї будь які інші функції. Закон чітко це окреслює. Спостережна рада інформуватиме збори, а в проміжках між ними – всіх бажаючих всіма доступними способами про порушення та зловживання з боку правління та інших відповідальних осіб, які будуть нею виявлені.

39 коментарів:

  1. Спасибо что есть этот сайт!
    У меня от прочитанного волосы зашевелились...
    В кооперативе я состою ещё с самого его основания, но последние годы, ситуация стала вопиюще-критическая!!! И продолжает ухудшаться!!!
    На собрание попасть к моему великому сожалению не получилось, по семейным причинам ( повторюсь - к моему ведикому сожалению).
    Но после прочитанной на этом сайте информации я погрузился в ШОК!!!
    Как попасть в инициативную группу?
    Помогу чем смогу быть полезным. Стоять в стороне событий, просто не имею морального и членского права.
    Спасибо огромное создателям и модераторам этого ресурса!!! Вы делаете уже очень важное дело!!!

    ВідповістиВидалити
  2. а как платить за стоянку через терминал? там есть уже реквизиты или все надо "вбить"самому?

    ВідповістиВидалити
  3. Настя Охріменко27 червня 2016 р. о 21:24

    Может быть спостережній раді следует разобраться и как - то разъяснить законность и обоснованность размера взносов. То, что правление и бухгалтерия врут, в этом сомнений нет, но и реальная ситуация весьма туманна. Вам же дали полномочия, воспользуйтесь, не сачкуйте. Да, и кстати правильная просьба дать реквизиты для безналичного перечисления взносов. Видеть даже раз в квартал нашу бухгалтершу - это много.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Поведение бухгалтера шокирующе безобразное. С ней общаться, - себя не уважать !
      Увольнять и при этом сделать бухгалтерский аудит. И чем скорее, тем лучше.

      Видалити
  4. Нашел в воротах гаража своего бумажечку, мол доплатите за 1-2 кварталы за гараж , сумма 700 грн. Интересно что учитывая то что я заплатил еще до "поднятия" взносов за первое полугодие, получается что с меня хотят сдереть сумму за 1 и 2 квартал уже по 220 грн в месяц. А собрание у нас было в апреле, и даже если бы там проголосовали увеличение взносов, то имели бы право их подымать только со второго квартала. На деле вижу что пытаются развести по максимуму и заставить оплатить аж за все полугодие. Они бы еще за прошлый год попросили бы. Пока вообще платить не буду. ИМХО выход из ситуации с землей один- создается еще один кооператив, он берет ту землю что за основным строением нашего ЖСК в пользование у города, а мы ему эту землю передаем. Платим только за то что под нашем гаражом. А те у кого одноэтажки - хай устанавливают взносы себе сами и их платят. Почему мы должны из своего кармана оплачивать аренду той земли которой мы не пользуемся и на которой люди из правления ГСК зарабатывают деньги, которые идут непонятно куда.

    ВідповістиВидалити
  5. Дмитрий с 3 этажа6 липня 2016 р. о 22:36

    Разьясните кто нибудь внятно и доступно для простого шофера какая польза кооператива от земли вокруг пятиэтажного здания гаража. Я вполне серьезно. Я так понимаю, что на ней можно заработать деньги и за счет них серьезно сократить членские взносы. Если отказаться, платить за неё не нужно. Что выгоднее для нас? Чорт ногу сломает. Разьясните на пальцах. Или кто то уже глаз на на эту землю положил?

    ВідповістиВидалити
  6. Как я понимаю польза только в том что там стоят одноэтажные гаражи некоторых членов ГСК и в том что там организована еще и стоянка, деньги от которой оседают у кого-то в правлении. Еще там стоянка спецтехники - выгода от которой тоже у кого-то есть, но не у всех. Когда арендная ставка на землю была низкой - всех все устраивало. Таперь платить надо более миллиона гривен. А это уже ощутимо стало, и бремя аренды хотят сделать общей проблеммой. Хотя доходами никто не делится.
    Насчет того что кто-то положил глаз на землю-"мол откажемся платить- ее заберут и влепят там стройку" Ну не думаю что кто-то там дом решит строить, но даже если и так, то он "шикарный вид на ипподром из окон гаражей" не испортит. Хотя опять же - у нас договор аренды - он заканчивается зимой 2017-го. можем не продлять, а оформлять землю в пользование ( тут нужно шевелится правлению и бегать), тогда можно платить меньше. Для этих телодвижений нужно оформлять документы на пару десятков тысячь грн. ну попросят по 50 грн. на оформление сдать- сдадим. Но что-то правлению мешает начать движение в этом направлении, или статус одноэтажных гаражей или свои интересы на землю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Потому что наше правление - это воры и бездельники. Это понятно любому. А глаз на землю положили Вова Петренко со своим подельником Валерой-энергетиком (оба члены правления), а бухгалтерша Оксана, жена Валеры-им верный помощник. Размер зносов нужно просто сделать в зависимости от места расположения гаражей. Гараж во дворе занимает площадь больше, чем 5 гаражей в общем здании, а платят все одинаково. Да еще и перед воротами землей пользуются только они, даже навесы построили. Это ведь тоже нужно учитывать. Где справедливость, почему все молчат и тупо несут деньги хапугам.

      Видалити
    2. Потому что правление считает всех членов кооператива за лохов! Сказали 220грн.в месяц - все побежали платить, скажут 500 - тоже побегут. Такие ответственные плательщики для них лишь быдло, которое добросовестно спонсирует их личный бизнес в виде шиномонтажей, парковок и самовольно настроенных гаражей.

      Видалити
  7. Спостережна рада22 липня 2016 р. о 14:27

    На численні звернення та запити членів кооперативу щодо розміру членських внесків, повідомляємо наступне. Розмір внесків 220 гривень на місяць було визначено правлінням у травні поточного року. Загальними зборами, чи зборами уповноважених, як це передбачено статутом ГБК " Теремки" (ст.4.8 і ст.7.1) та Законом України " Про кооперацію" (ст.15) таке рішення не приймалось.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так платить или нет? Да еще заставляють доплачивать за первый квартал задним числом. Зла не хватает. Натворили делов а из нас деньги тянут сволочи.

      Видалити
    2. Ну если пишут, что решение о повышении взносов нелегитимно, то зачем платить? На новые машины председателя и Оксаны с Валериком???

      Видалити
  8. то який останній лігітимний розмір членських внесків затверджений Загальними зборами?

    ВідповістиВидалити
  9. Говорят, если разобраться то 50 грн. Ведь прошлогоднее повышение до 100 грн. тоже только решением правления проведено.
    Люди, кто-то реквизиты ГСК знает? можно ведь через банк платить указав в квитанции "Членские взносы".

    ВідповістиВидалити
  10. мені у 2004р дали такі, з того часу я й сплачую:
    ЕГРПОУ 22934298
    Получатель ГАРАЖНО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ "ТЕРЕМКИ"
    МФО 300023
    Расчётный счёт 2600420694 (в ОПЕРУ АКБ "Укрсоцбанк" м.Києва)
    призначення: Експлуатаційні внески за ... квартал ... року, Прізвище, № боксу.

    ВідповістиВидалити
  11. По этому счету и буду платить по 50 грн в месяц!

    ВідповістиВидалити
  12. вибачаюсь, але в 2013році платив вже за такими реквізитами:

    МФО банку отримувача 300023
    Найменування банку отримувача ПАТ "УКРСОЦБАНК"
    Код ЕДРПОУ отримувача 22934298
    Найменування отримувача ГБК "Теремки"
    рахунок № 26007000031013

    коли змінились сказати не можу, всі шаблони та історія залишились у банку "хрещатик" та тепер недосяжні.
    помітив помилку тільки зараз , коли непройшов та повернувся платіж(заповнював з клаптику паперу 2004р). нові вдалося розшукати з історії платежів з іншої картки іншого банку, після 2013р.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. есть вопрос - может и глупый но - если вы платили через банк то приносили ли квитанцию из банка в бухгалтерию для фиксации оплаты? или как обычно - они должны видеть от кого и за что (№ бокса и квартал)?

      Видалити
    2. интернет банкінг(приват24, та інші). ніколи не заносив

      Видалити
    3. Так, є такі реквізити:
      р/рахунок № 26007000031013
      в ПАТ "УКРСОЦБАНК" м. Києва
      МФО 300023
      Код ЕДРПОУ 22934298

      Отримувач: ГБК "Теремки", 03191,м. Київ, вул. В.Касіяна 1


      Видалити
  13. Спасибо за реквизиты. Будем платить по ним.
    Когда из банка приходит выписка бухгалтер видит от кого пришли деньги ( если в назначении платежа все написано правильно конечно) и обязана в журнале отметить платеж. Приносить квитанцию по идее не нужно, ее нужно хранить как подтверждение платежа.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. всем распихали по гаражам уведомления относительно долга и доплаты за 1-й квартал а на обратной стороне реквизиты
      замовника (ФОП Гетьма В.П.) и виконавця ГБК Теремки
      вопрос а кто такой замовник?
      для информации если платить через терминал - то комиссия аж 33 грн с 660 грн, а в банке всего 10
      отсюда вывод почему люди не платят через терминал (и за месяц и за ночь) так как комиссия зашкаливает да и лень просто стоять и набивать легче отдать напрямую охране, что она же и приветствует

      Видалити
    2. итог понятен! Мы "работаем", а вы платите. Благо для руководства кооператива, что людей готовых платить не понятно за что предостаточно, иначе бы задумались!!!

      Видалити
    3. НЕ ПЛАТИТ СЕЙЧАС 70%

      Видалити
    4. И ПРАВИЛЬНО ДЕЛАЮТ, пока этих жуликов под названием "правление" и бухгалтера не переизберём !!!
      Обнаглели до предела. Рисуют цифры какие захотят. Устав для них что туалетная бумага.

      Видалити
  14. ребята охрана как брала деньги так и берет. и бухают через день . проверил. нахер этот терминал?. кто с охраны имеет откат? платить не буду взносы это точно. за....л этот беспредел. нихера не меняется.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Беспредел действительно достал, - начиная с полного бардака и заканчивая размером членских взносов! Уже сколько писали здесь, что любое изменение размера взносов должно утверждаться согласно Устава.
      Уважаемые члены кооператива - Вы себя УВАЖАЕТЕ ???

      Видалити
    2. " нихера не меняется " Согласен.
      Поменяется тогда, когда поменяем ПРАВЛЕНИЕ и БУХГАЛТЕРА

      Видалити
  15. Когда осеннее перевыборное собрание?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Собрание будет тогда, когда члены кооператива, согласно своих прав и понимания что творится с их собственностью, добьются организации и проведения собрания от этого "псевдо правления".
      За нас это никто не сделает.

      Видалити
  16. Вы все спрашиваете, что делать и как поменять правление? Есть простой и законный способ! Если законно принятые взносы равны 50 грн. за бокс, а мы все платили гораздо больше (и у всех нас есть тому подтверждение в виде квитанций), то есть законное право притянуть руководство к криминальной ответственности за мошенничество и превышение полномочий (растрате и т.п.) Позов в суд стоит в районе 500 грн, при желании и адвоката можно нанять скинувшись по 100 грн. И перевыборы автоматом с внесением резонных изменений в устав!

    ВідповістиВидалити
  17. давайте клич. готов скинуться.

    ВідповістиВидалити
  18. Не проблема скинутся, нужна инициативная группа, люди не сильно обремененные по времени но достаточно ответственные! Надо все таки собираться! Давайте таки собираться в гараже на выходные или в будни с утра пораньше, пусть из читающих форум, (можно даже пенсионер но с активной позицией) соберется с духом и поможет решить всем нам эту проблему. За клавиатурой иски не подаются и деньги не собираются. Все таки мы еще довольно инертные!

    ВідповістиВидалити
  19. Доброго дня, Шановні сусіди!
    Прошу Вас поділитися досвідом оплати внесків через банк по зазначених тут реквізитах. Чи вони актуальні, яку суму за квартал сплачували, як до цього відносяться в бухгалтерії.
    Питання актуальне, бо, через свавільне підняття суми внесків до безсоромних розмірів, я принципово вже цілий рік їх не сплачував. Нещодавно перетелефонували з бухгалтерії з вимогою погасити заборгованість.
    Немає бажання йти до них та намагатися щось довести. А прийняти в мене оплату за старими тарифами вони безумовно не погодяться. Гадаю, найкращим варіантом в цій ситуації - буде сплатити суму внесків через банк.

    ВідповістиВидалити
  20. Шановний сусід12 грудня 2016 р. о 21:16

    Членские взносы через банк - абсолютно нормально. Ни последняя требуемая бухгалтерией сумма (220 грн. за месяц), ни предыдущая -100 грн. не обоснованы и не законные. Но платить взносы всё же нужно. Когда установится законным способом необходимая сумма взносов, станет понятно - переплата у Вас, или недоплата.

    Реквизиты для банка: р/рахунок № 26007000031013
    в ПАТ "УКРСОЦБАНК" м. Києва
    МФО 300023
    Код ЕДРПОУ 22934298

    Найменування отримувача: ГБК "Теремки", 03191,м.Київ, вул.В.Касіяна, 1


    Призначення:
    Таран Ю.С. членські внески - 300,00 грн. за 3 квартал 2016 р., бокс № 0000

    ВідповістиВидалити